Monday 22nd of October 2018


Нов център по неврология заработи в ДКЦ “Свети Георги”

good-old-family-doctorНов център по неврология заработи в ДКЦ “Свети Георги”. Той се намира в изцяло обновения трети етаж на сградата на поликлиниката.
Една от екстрите е кабинет по инструментална диагностика. Секторът разполага с апарат за доплерсонография и електроеенцефалография Първият апарат установява проходимостта на артериите, а вторият доказва мозъчната активност и се използва при епилепсия и главоболие, обясни д-р Мария Николова. Хората, които се оплакват от главоболи, стават все повече в последните години, а това доказва необходимостта от добра апаратура за диагностика. Добре е ЕЕГ да се прави на всеки пациент, които изпитва главоболие, за да се установи причината за болката, коментират невролозите.


След разкриването на новия сектор на невролозите от ДКЦ “Св. Георги” вече няма да се налага да пренасочват пациентите си към други здравни заведения за изследване и всички желаещи ще бъдат обслужени без никакви затруднения. Това е от ключово значение, защото помощ в ДКЦ, което е към Университетската болница, търсят хора от цяла България.

 

 

Източник: www.marica.bg

 
Joomla SEO by AceSEF

Design Art Computer Inc..